apachen

Tiga är guld

Kategori:

Min kurs " framgångsrikt tjuvfiske " med kottarna fortlöpte inte riktigt som jag tänkt mig
.
Vittjning av burar stod på agendan idag.
Instruktionerna innan var följande . Det gäller att vara riktigt tysta så ingen hör oss och att ta oss från brottsplatsen så snabbt och ljudlöst som möjligt .
 
Kottarna var helt införstådda i vikten av att hålla en låg profil och skapa så lite ljud som möjligt.
 
Jag har en svag känsla av att min skicklighet som kursledare inte är av världsklass eller så har kottarna och jag en helt annan uppfattning om vad låg profil och minsta möjliga ljud betyder.
 
På platsen för det tänka brottet började de högljutt kivas om vem fan som skulle ta upp vilken burjävel och i vilken ordning.
Då kursledaren inte ville åka dit för tjuvfiske så sa han till dom i skarp ton att hålla Käften . Vilket förvånande nog hörsammades.
 
Första buren drogs upp och innehöll ett 15 tal kräftor , reaktionen lät inte vänta på sig .
Båda kottarna sa med något högre volym än normal samtalston WOW , FAN VA STORA DOM ÄR .
 
Kursledaren höll på att bryta samman och viskade ironiskt .
Men för fan , kan ni inte ropa högre så alla hör oss .
När man tjuvfiskar så ska man vara tysta och enbart viska till varandra .
 
När burarna var vittjade och nytt bete agnat så var det dags för nästa manöver och ta sig snabbt och tyst från brottsplatsen.
Även på den punkten så såg kursledaren att kottarna och han hade en helt annan uppfattning på innebörden av dessa, men viktiga, instruktioner .
 
Istället för att tyst och smidigt avlägsna sig från brottsplatsen valde kottarna att mer eller mindre högljutt att diskutera vem fan som skulle ta upp vilken burjävel nästa gång vi skulle vittja dom och för att fylla på kursledarens känsla av lätt panik så stod de och kastade sten och pinnar i vattnet under debatten.
 
För att öka risken för hjärtinfarkt och stroke hos kursledaren så ger vi oss på det i morgon också .......kottarna tycker det är spännande och roligt så då får man offra sig som förälder ;)

Kommentarer


Kommentera inlägget här: