apachen

rättvisa

Kategori: Och annat

Har varit en lugn dag i dag .
Förutom en del .....i mitt tycke....... riktig roliga förklaringar ( som ej går att återge på rätt sätt ) hur vissa saker ligger till och funkar från Tott så har det inte hänt ett enda "emil" bus idag .
De har till och med hjälpt till att städa ......frivilligt .

Visserligen så poängterade Knoll att de minsann fick jobba dubbelt så mycket som mig vid städningen .
Då jag frågade varför han tyckte det, fick jag till svar .

Vi har fan dragit fram allt själva ......DÄ har inte du HJÄLPT till med ALLS .

Vilket fick Tott att ställa sig lite lätt bredbent , sätta knytnävarna i sidan , spänna blicken i mig och säga med en bestämd hög röst
NÄÄ JUST DÄ !!!

Nu hade jag kunnat förklarat rättvisan med att städa , men jag hade en känsla av att de då hade kringgått min förklaring och konstart att det vore mest rättvist om jag plockade undan allt då de gjort sig besväret att dra fram skiten. Så jag avstod och berömde dem för de tänkte på sin stackars far och hjälpte till fast det var orättvist :)

Ju fler desto bättre

Kategori:

Ungarna är tydligen inne i ett läge där de ska fånga tamigfan allt i småkrypsväg och driva någon form av zoo.

Kottarna är ute och leker , jag sitter i soffan och hör den, nu mer berömda , skenande gnuflocken närma sig.

PAPPA PAPPA titta vad vi fångat , säger Knoll och gör stora ögon .                                                                     Vi HITTA dom i jorden , fyller Tott i.

Det här är en gråsugga , säger Knoll och pekar på en gråsugga .                                                                      Men vad är det här , undrar Tott och pekar på en fet jävla larv.

Då jag inte är någon jävla botaniker eller vad en insektsexpert kallas så hade jag förstås ingen aning.

Jag vet inte vad det är , jag tror det är en larv till en skalbagge av något slag , svarade jag

NÄHÄ , skrek kottarna unisont . Det är en fjärillarv , förklarade Tott.                                                                    Ja , en fjärilslarv måste det vara , fyller Knoll i.

PAPPA , vad äter dom här , undrar Tott                                                                                                               Jag vet inte , men de lever i jorden så de måste ha jord för att överleva .

Men hur ska vi göra då , undrar Knoll                                                                                                                     Ni får väl fylla halva burken med jord så de kan gräva ner sig i . Ni får gå ut på gärdet och ta lite jord .

Båda kottarna rusar ut i köket och hämtar varsin sked som grävredskap . Tott kommer in i rummet , kör upp skeden i ansiktet på mig och säger .

Du får vara beredd på att du får göra rent skedarna sen.                                                                                     Jag har inte räknat med något annat , säger jag

Kottarna rusar ut , 10 minuter senare kommer de in men en halv burk jord . De börjar förbereda småkrypens bostad ( läs dödsbo ). Under tiden de pysslar så säger jag åt dem att jag åker till affären och köper potatis ( 200 meter fågelvägen ).

Gör det, vi är hemma och vaktar våra husdjur , säger Tott .

När jag kommer ut ser jag vart de fått tag i jorden , de hade tagit fram en spade och grävt en lite grop mitt på gräsmattan :)                                                                                                                                                          Då jag börjar bli luttrad suckade jag bara fram .....men va fan........

Potatis inhandlad och hemkomst 5 minuter senare . Då möts jag av den där skenande gnufolken igen .       

PAPPA PAPPA , vi har fångat en geting , skriker båda kottarna .                                                                      Döda den då , säger jag.

NÄÄÄÄ , skriker Tott som jag vore dum i huvudet , vi ska ha den som husdjur.

De hade fångat getingen och lagt den i en tupevare burk , locket var av den typ att det var lufthål . Sen kom den klassiska frågan från Knoll.

Pappa vad äter en geting ?                                                                                                                                    De äter andra insekter bland annat , men den kommer dö .

Dö, varför dör den , undrade Tott                                                                                                                          För en geting kan inte leva själv , den måste hem till sitt bo , annars sätter den sig bara ner och dör.

Båda kottarna tittade på varandra

DÅ MÅSTE VI FÅNGA FLER , skriker Knoll .                                                                                                       Tott som tyckte det var en lysande ide ropade,  JAAA.

Båda kottarna rusar ut på tomten med varsin burk att fånga getingar med .

Jaja tänkte jag , fånga på ni ............det är väl sånt som kommer räknas in i livserfarenheten  antar jag :)

bortfintad .....som vanligt :)

Kategori: lurad igen

Jag kanske inte är världens bästa pappa , har väl ett rätt ovårdat språk så att säga :) Men det går ingen nöd på kottarna och de har oftast roligt även om de inte gärna erkänner det :)

De är oftast snälla och enligt mig rätt skötsamma ( mammas förtjänst :) ), dock lite högljudda , men som jag brukar säga .....det ska höras när en Birgersson är i närheten ;)

Men idag har de fan gjort sitt bästa för att ta livet av gubben :) Jag har haft migrän hela dagen och de har nästan bokstavligt talat lekt tornado vart vi än varit.

Jag håller på att småpysslar på altanen då och då , har skruvdragare , borrmaskin , såg och lite annat vid altandörren  . På order av mig så har de låtit bli sakerna hela veckan ........men idag ....nänä.

Jag är i köket och hör borrmaskinen gå igång .

ZACK FÖR FAN , ge fan i borrmaskinen , ropar jag ( oftast är det demolisenman som är igång ).      Borrmaskinen tystnar.

En minut senare hör jag skruvdragaren gå igång                                                                                               MEN ZACK FÖR I HELVETE, ge fan i skruvdragaren, ropar jag .                                                      Skruvdragaren tystnar

30 sekunder senare så hör jag hur det bankar i vardagsrummet .                                                                     MEN VA FAN, ZACK, ge fan i hammaren , GE FAN i allt som är där, jag har väl för i helvete sagt ni inte ska röra de där sakerna, ropar jag .                                                                                                                                    Det blir tyst.

Efter ca en minuter kommer Knoll in i köket, Gör stora ögon och frågar . Får vi inte ens röra SÅGEN ?????

Jag börjar så smått ...men för i helvete, det fattar ....... DÅ lägger ungjäveln upp ett brett flin , springer ut till sin bror i vardagsrummet och båda börjar asgarva .

Tydligen ett skämt, som var planlagt in i minsta detalj :)

Superhjältar , behövs de verkligen ?

Kategori: Och annat

Att åka och handla med Knoll och Tott när de fått lite för lite sömn är som att uppleva en Tornado  på nära håll.

Redan i bilen hör man hur det mullrar lite lätt i baksätet och man kan ana att ett åskväder är på ingång.           Väl inne i affären så nämner Tott att han är en oslagbar superhjälte , DETTA skulle förstås motbevisas av Knoll........GENAST .

Hur ? kanske ni undrar

Enkelt , de sätter igång att brottas .                                                                                                                      Likt som på en tecknad film ser man ett stort dammoln fara fram som en virvelvind över golvet , en arm sticker ut här , ett ben sticker ut där och naturligtvis så är det ingen stumfilm, de lägger in effektljud på högsta volym. SMOCK , BANK , SWOOOOSH , AHA ekar det mellan väggarna .

Då jag är en förstående far och framför allt väldigt väldigt pedagogisk säger jag .                                            MEN för i helvetesjävlar ungar , lägg för fan av , det slutar med att ni river en hylljävel eller har ihjäl en pensionär .                                                                                                                                                          Knoll och Tott stannar upp i sin brottning och glor på mig .

 - Knoll säger , men han säger han är oslagbar och det är han inte .

 - Ä ja visst, skjuter Tott in blixtsnabbt .

Dessa ord fick tornadon att fortsätta innan jag hann göra en replik på deras uttalanden.

Fördelen med en tornado är att man blir snabbt klar i en affär :)

När denna affär var avklarad var det dags för nästa ........en leksaksaffär .

Nu var det som att hamna i stormen öga .....kavlugnt , inte ens en krusning på vattenytan .                              Den där superhjälten hade försvunnit spårlöst .......eller blivit ihjälslagen :)                                                         Om de hade 180 i järnhandeln så låg snitthastigheten på 0,18 här. Allt skulle tittas på , analyseras , diskuteras .......ALLT.                                                                                                                                          Inget var förstås av intresse för mig , så efter 10 minuter letade jag på en stol.

När tiden började närma sig en timme gav jag upp och med kraften av all min pedagogik säger jag .                För i helvetesjävlar , ni kan väl för fan inte vända och vrida på varenda jävla leksak, hälften vill ni för fan inte ens ha.....................  kom nu så vi kan åka till nästa affär.                                                                                      Under lite protester fick jag med dem.

Även totalt vindstilla kan vara påfrestande :)

I färghandel dök den där förbannade jävla superhjälten upp igen OCH naturligtvis så skulle han ha så jävla mycket stryk som möjligt, vilket resulterade i en ny tornado med vidhängande ljudeffekter.                       SMOCK , BANK, SWOOOSH , AHA och ett och annat GE DIG med vidhängande replik AAAAAAAALDRIG.

Nu hade jag hamnat i ett geuppläge .                                                                                                              SUCK, men för i helvete ...............

Jag letade på en anställd och bad om hjälp med att leta på det jag ville ha .

Fördel med Tornado är att personalen gärna hjälper till......och snabbt  :)

grannjävlar :)

Kategori: Och annat

En ny sport har uppfunnits i lilla landet en trea i Sköllersta .

Den har med iver och stor glädje spelats ett antal gånger och har alltid slutat med skratt så tårarna rinner . Det utsatta föremålet har kanske inte varit riktigt lika road som spelarna , men en grundregel i spelet är visst att det räcker om två har desto roligare.

Sporten går ut på att dra ner byxorna på sin far när han minst anar det och / eller helst när han har händerna fulla med saker..                                                                                                                                                     Nu är jag inte av den naturen att jag är generad och skäms , vill någon se så får de titta , problemet ligger väl mer i att alla kanske inte vill se :)

Första matchen kom helt oannonserat när jag hade granne med flickvän över på en fika .                                När jag stod med kaffekannan och koppar i nävarna så smög sig kottarna upp bakifrån och drog ner mina byxor till fotknölarna, sen låg de och kved av skratt på golvet .                                                                                       Nu har min granne med flickvän varit här förr så de är vana så att säga , dessutom så misstänker jag att det är grannen som gett tips om roliga bus :)                                                                                                                   Nu var detta inomhus och inför liten publik och det var lätta att dra upp byxorna igen.

Nästa match kom lika oannonserat den , och den skedde utomhus .                                                                  Jag håller på att montera ner ett nätstaket , ca 50 meter nät som ska tas loss och rullas ihop samt rensas från gräs och kvistar .                                                                                                                                                   Där stod jag , likt en fisk , intrasslad i nätet..............DÅ börjar match 2.....byxorna åkte ned till fotknölarna .

Under tiden som jag kämpade med att få upp byxorna använde jag mig av min väl utvecklade pedagogik...... ............men för i helvete ungjävlar , ni kan väl för fan inte dra ner byxorna på mig utomhus , det kan ju komma en gammal kärring och gå förbi då svimmar hon i ren förskräckels .                                                                   Kottarna hörde antagligen inte min förmaning för de låg på gräsmattan och kved av skratt

Jag hoppas på två saker .                                                                                                                                      Att detta inte blir en OS sport                                                                                                                               Det skulle i längde bli jobbigt för mig om de hela tiden måste träna.

Att granne får igen någon gång när vi är och handlar ;)

emil i lönnebreg = korgosse

Kategori: Och annat

 likt kor som släpps ut på vårbete går mina kottar på högvarv just nu .                                                             deras eskapader gör att emil i Lönneberga framstår som den mest skötsamma korgosse i västvärlden.

jag står och fixar till en liten lätt måltid i köket , pendlar lite mellan köket och altanen där jag fixar i ordning möbelmanget och städar undan lite .

kottarna leker någon form av tafatt på gräsmattan , ena stunden är de på framsidan nästa på baksidan.

på framsidan har jag utemöbler , en soffa , två stolar och ett bord. på bordet står det en verktygslåda kvar sen jag mekade gräsklippare..                                                                                                                                       till soffan och stolarna finns det rätt tjocka dynor att sitta på , och då allt står under tak så får dynorna ligga kvar hela tiden..

på gaveln till lägenheten finns en vattenslang , denna vattenslang är kopplad till en kran som sitter på den nyss nämnda gaveln.

som sagt , kottarna leker någon form av tafatt . denna lek gick över till vattenkrig , de skruvade upp vattenkranen på max och började jaga varandra med slangen . rättvisa rådde så de delade på rätten att ha slangen och jaga den andra .......allt väl så långt .

rätt som det är rycker knoll upp ytterdörren och rusar in i lägenheten med tott straxt efter sig .                           det är väl i sin ordning kan man tycka .....OM ....jag upprepar ....OM............ inte tott hade haft slangfan med högsta möjliga vattentryck i näven .

detta ledde till att merparten av  hallmattan ( en gammal hederlig trasmatta ) mer eller mindre blev dränkt med vatten , skor och kläder ,som oftast brukar bo i hallen, fick sin beskärda del av vätan.

samtidigt som jag vänder mig om och ser händelsen ropar knoll .....PAPPA , zack spolar vatten inomhus .          tott inser sitt misstag och stannar , i sin insikt om att det här kanske inte var så bra blir han antagligen lätt förvirrad .........han gör ingen som helst ansats på att gå ut med slangen , vilket resulterar i att allt blir mer blött än vad det borde..

MEN FÖR I HELVETE GÅ UT MED SLANGEN vrålar jag ifrån köket . tott vänder på klacken och går ut. under tiden som jag muttrar och svär över "vattenskadorna" i hallen går tott och stänger av vattenkranen.

knoll kommer fram till mig och säger ....det är inte bara här han har sprutat , han har spruta ner hela framsidan också .                                                                                                                                                                    jag kliver ut ......gissa en gång vad som skett där ute .........av fem dynor så var fyra så pass blöta att de gick att vrida ur , i verktygslådan stod det centimeterdjupt vatten .

i detta läge tänkte jag fan inte köra med någon jävla pedagogik , ungen fick en vanlig hederlig birgerssonramsa .

men för i helvetes jävlar , varför i helvete  har du spolat ner alla jävla dynor , du vet för i helvetes jävlar att du inte får spola vatten på dynorna och du vet jävlar i mig att du fan inte får spola med slangfan inomhus ....varför i helvetesjävlar spolar du vatten där du inte får .

( nu är kottarna vana vid mina svordomar och tar ingen större notis om dem , de vet om att när svordomarna uteblir har de verkligen  klivit långt över gränsen )

men tott skämdes lite , men tittar upp på mig och svarar ......för jag jagade thim .

jag fortsatten min ramsa ja men vafan , du vet ju för fan att du inte ska spruta vatten på dynorna och inomhus .....det vet du .....varför i helvete gör du så då ......när du vet

tott tittade på mig som jag var lätt vrickad och svarar  .......för jag jagade thim  blev svaret.

vrickad var jag antagligen i hans ögon , för ställer jag samma fråga flera gånger i rad lär jag få exakt samma svar varje gång :)

då det är meningslös att ställa exakt samma fråga och förvänta sig ett annat svar gav jag upp.

jag lade ut dynorna i solen och muttrade mest för mig själv , ......... de i Katthult tyckte de hade besvär av emil . vem är emil frågade tott , får vi leka med honom ?                                                                                                 nä svarade jag med en suck , det tror jag inte din pappa överlever.

 det är olagligt att binda barnen , men det borde få vara i sin ordning att åtminstone få limma fast dem på en stol två timmar om dagen .                                                                                                                                          och har man slut på lim borde silvertejp vara okej :)

djurpark

Kategori:

igår hade jag två lånekottar hos mig, alltså totalt fyra kottar .                                                                               när jag hade fixat poolen och bara väntade på att vattnet skulle fyllas så satte jag mig på altanen och slappade .

kottarna höll på med något runt knuten .                                                                                                               rätt som det är så ropar knoll ...PAPPA , sen låter det som en flock skenande gnuer kommer springandes ,  alla ungar hade satt största fart och sprang till mig.                                                                                                     när de var någon meter ifrån mig så ropade tott ....PAPPA PAPPA  för att påkalla min uppmärksamhet, ( som om de inte hade fått det när de där jävla gnuerna skenade :) )

vi har fångat sniglar säger knoll och visar stolt upp dem , det är sju stycken .                                                   lånekotte nr ett pekar på en snigel å säger ........det där är turbo.                                                                        ja , han är snabbast av alla sniglar fyller lånekotte nr två in.                                                                               efter en hastig optisk inspektion av sniglarna så kunde jag konstatera att just den där nämnda turbo antagligen sett sina bästa dagar .                                                                                                                                            får vi ha dem, frågar tott.

ja det får ni bara ni inte dödar dem svarade jag .                                                                                                   hjorden av gnuer skenade iväg .                                                                                                                             jag återgick till det jag är bäst på .....jag slappade.

efter ca tio minuter så kom den där förbannade gnuflocken farande igen .                                                    PAPPA PAPPA ropar knoll , vad äter sniglar .                                                                                                      de äter sallad och gröna växter svarade jag                                                                                                         äter de inget annat undrar tott                                                                                                                               nä bara grönt svarade jag                                                                                                                                     inte ens andra djur , frågade lånekotte nr ett                                                                                                           jo ,om de hinner ikapp en hare så kan de äta upp den, svarade jag                                                                      knoll tittade lite skeptisk på mig och säger ,vi kan aldrig fånga en hare  , vi får fixa annan mat                    gnuerna skenade iväg.

efter 5 minuter gick jag in i köket , där står det fyra kottar och hyvlar ost , hackar morötter och lök samt skivar korv . detta lägger de i burken med sniglar tillsammans med torra kvistar , sten och gräs. NU har de mat så det räcker länge säger knoll . jaa , säger lånekotte nr två.

de slutar leka med sniglarna , lånekottarna åker hem senare .

vid läggdags så står burken med sniglar , ost , lök , morötter , sten , kvistar och gräs kvar på köksbordet . det där får ni ställa ute säger jag åt dem , väl medvetna om att jag slänger det annars så bar de ut burken .

på morgonen går kottarna ut och tittar till sniglarna , alla sniglar är borta utom turbo . glatt ropar de turbo har ätit upp all ost .                                                                                                                                                           han har inte ätit upp osten , den har fåglarna ätit upp säger jag                                                                           tott bligar på mig och säger ........har dom ?                                                                                                           ja, och de har ätit upp de andra sniglarna också säger jag och pekar mot burken .

ja ,  muttrar knoll , det är bara han kvar.                                                                                                               han var för snabb, säger tott glatt.

nu vet jag varför turbo hade blivit lämnad , kan bero på att han varit stendöd någon månad eller så , men jag sa inget .......det upptäcker de nog med tiden

att bedriva djurpark är troligvis inte en karriär de ska satsa på när de går ut i arbetslivet ...............medellivslängden ligger under 24 timmar på alla införskaffade djur vilket väl är ett tecken på att man inte har rätta fingertoppskänslan :)

barnarbete

Kategori: Och annat

det är enligt lag förbjudet med barnarbete i Sverige .                                                                                          men frågan är om man inte kan kringgå denna lag och tjäna pengar på sina kottar ändå ?                                   då de inte är myndiga borde väl rimligtvis deras lön tillfalla mig i egenskap av fader och arbetsledare ......eller ?

lillkotten som brukar benämnas som tott i mina små berättelser kanske borde byta namn till demolisenman .    det han inte kan ha sönder är oförstörbart .                                                                                                    nästan allt som kommer i hans väg lyckas han på något sätt pilla sönder eller totalt haverera .

jag håller på att fixa iordning poolen ,                                                                                                                      till poolen har jag ett sandfilter köpt på rusta för fem år sedan , med andra ord ingen större utgift.                      på detta sandfilter sitter det en tryckmätare , denna tryckmätare har som namnet antyder funktionen att visa trycket i sandfiltret .                                                                                                                                                det är en stor fördel om mätaren funkar OCH framför allt är tät.

demolisenman vet om att han inte får röra sandfiltret av flera olika skäl , denna information har han fått hela sin uppväxt.

jag börjar tappa upp vatten i poolen ,                                                                                                                   som alla kottar vill de förstås bada direkt , .                                                                                                            vattnet är 11 grader varmt och centimeterdjup så jag säger .....visst bada ni om ni vill.                                kottarna hoppar i poolen ,                                                                                                                                      under tiden så hämtar jag sandfiltret och ställer det på sin plats .                                                                        jag börjar syssla med annat medans de leker/fryser i vattnet .

demolisenman blir förstås nyfiken på sandfiltret , det måste naturligtvis undersökas .

jag kommer runt hörnet på lägenheten och ser honom stå å pilla på sandfiltret .                                             ZACK vad har jag sagt om sandfiltret ? ropar jag

likt alfons åberg svarar ungen                                                                                                                                jag skulle bara ............                                                                                                                                         men kom på att jag inte fick så jag satte tillbaka det ......

VAD var det du satte tillbaks ropar jag                                                                                                                 den här klockan , jag skulle se hur den såg ut bakom , men jag skruvade tillbaks den svara han.

NEJ för fan skruva inget mer , jag sätter dit den, ropade jag och gick till sandfiltret .

ska kanske säga att en tryckmätare som ska hålla tätt är rätt fingängad för att just hålla tätt .                             en 6 årings motorrik är inte så finkänslig , speciellt inte när han inte har en aning om att han måste gänga rätt.

han hade bara satt tillbaks mätaren och dragit åt så mycket fan han orkade ,                                                  skiten satt snett ,                                                                                                                                                      vilket i praktiken betyder .....den är allt annat än tät .

då all pedagogik i världen inte hjälper så muttrade jag bara en lätt ramsa medans jag försökte få mätarhelvetet rätt.                                                                                                                                                                          jag får helt sonika köpa ett nytt sandfilter .............men men vad gör det , det här filtret hade ändå fel färg och matchade inte grannens gardiner så jag hade ju fått köpa nytt iaf .;)

men nu till min lilla plan om barnarbete .                                                                                                               kan man hyra ut kotten som hållfastighetsinspektör ?                                                                                       borde funka !                                                                                                                                                         han utför ju inget direkt arbete ...........han är liksom bara sig själv .................

man måste mata husdjuren

Kategori: Barns dialog

 det blir sällan ( läs aldrig ) som man tänkt när kottarna ska hjälpa till med saker .

väl medveten om detta så brukar jag göra vissa saker när de är hos sin mor. men denna gång hade jag inget val , eller mer korrekt , jag chansade på att det skulle funka .

poolrengöring ( löv och vatten skulle ur ) och gräsklippning stod på listan . vi kan hjälpa till säger kottarna .      nä , jag vill göra det här själv .                                                                                                                                 vi vill envisas de .

misstag 1                                                                                                                                                                jag svarade okej ,                                                                                                                                                    ni kan ta ur löven medans jag pumpar ur vattnet och klipper gräset .                                                                    jag sätter på pumpen och börjar klippa gräset . efter halva gräsmattan kollar jag till hur det går för dem .

av någon anledning hade de fått för sig att slänga gräs i poolen så nu var det nästan lika mycket gräs i poolen som löv.

pedagogisk som jag är sa jag .......men för fan , varför i helvete har ni slängt gräs i poolen , ni skulle ju plocka ur löven.                                                                                                                                                                    knoll tittar på mig och säger ....... vi tyckte det var så lite så vi slängde i mera gräs.                                            tott fyller i .....fattaruväl .

då vattnet nästan pumpats ut helt och jag suckat färdigt började jag raka ihop löv och gräs med en sopborste och började ösa ur skiten med en sopskyffel.

DÅ fick ungarna se en dykare i vattnet , den skulle de till varje pris ha .

efter ett evinnerligt tjat om de där farbannade dykarna, och en förhoppning om att de skulle sluta hjälpa mig , så gav jag med mig och hjälpte dem att fånga dem .                                                                                                    3 var skulle de ha .                                                                                                                                             glada och nöjda så satte de sig ,med sina burkar med dykarna i, på altanen .                                                     jag började ösa ur löven igen .

efter ca 20 minuter kom de fram till mig .                                                                                                             knoll frågar .......PAPPA vad äter dykarna ?

misstag 2

vet inte riktigt , jag tror de äter andra småkryp som lever i vattnet svarade jag.                                                   tott ropar ...DÅ MÅSTE VI FÅNGA SÅNNA                                                                                                       båda kottarna rusar fram till poolen för att spana efter middag till sina nyfunna husdjur.                                      allt de såg var centimeterdjupt vatten och några löv .                                                                                                                                                                       med lite besviken min muttrar knoll ...........vad ska de äta nu , de kommer svälta ihjäl .                               ( tänkte lite för mig själv ...ja , nog fan kommer de dö, men inte är det av svält iaf.)                                             tott kom på en lysande ide ( tyckte han å knoll iaf ) och vrålar .....JAAA vi slänger tillbaks löven då blir det småkryp i poolen som de kan äta .

sagt och gjort, båda ungarna börjar slänga i de där jävla löven som jag nyss plockat ur.                                 pedagogisk som jag är säger jag .....MEN FÖR I HELVETE ....ni kan väl för fan inte slänga tillbaks löven jag nyss plockat ur .                                                                                                                                                   utan att ens titta upp säger knoll ........joho , vi måste                                                                                            tott fyller i ...........pappa du fattar inte det här ( vilket jag helt uppenbart inte gjorde )

men jag provade lite pedagogik igen .                                                                                                                     ja men för fan , nu får jag ju plocka ur de här jävla  löven igen

tott stannar upp med att slänga tillbaks löven , vänder sig mot mig och säger .....dä borde du tänkt på tidigare innan du tog bort all mat .

till det logiska resonemanget hade jag förstås inget svar och gav upp..

det jag borde tänkt på tidigare är                                                                                                                           vid misstag 1 sagt nej                                                                                                                                            vid misstag 2 sagt vad fan som helst med inte andra småkryp i vattnet.

nåja , jag fick gräset klippt iaf .....en sak av två genomförda får man vara nöjd med :)

till sista blodsdroppen

Kategori: Barns dialog

likt duellen på O:K Corral i staden Tombstone, har det utspelats en duell i det lilla landet " en trea i sköllersta ". dock inte med samma blodiga resultat .............men den var minst lika allvarlig :)

mamma är på föräldramöte så kottarna kom över till mig en stund .

efter de brottats en stund i soffan så började en debatt , ingen osämja eller liknande , de argumenterade som vanligt folk.

jag fick naturligtvis bli domare i slutänden.

 PAPPA vilken pistol är bäst , min den här eller thims ,säger han och håller fram en colt 45a ? thim har en sån där rymdpistol fortsätter han.

jag vet inte , det beror lite på när och vart man använder dem svarade jag diplomatiskt .

då jag inte kunde avgöra tvisten så fortsatte deras debatt . efter några minuter kommer tott fram till mig igen.

PAPPA , vilken pistol håller bäst ? thim säger att hans håller bäst , jag säger det är min.

 då jag är en ansvarstagande och pedagogisk förälder har de förstås fått pistoler i plast ( tycker de är några år för unga för att ha riktiga vapen  )

då diplomatin gjorde så jag undvek att bli inblandad i debatten körde jag med diplomati igen.
jag svarade. jag vet inte , båda är gjorda av plast , så de är nog inte så hållbara någon av dem .

då får vi testa säger knoll
hur ? undrar förstås tott

vi slår dem i bordet förslog knoll

tott tyckte det var en lysande ide på hur man löste tvisten, så han ropade glatt JAA

pedagogisk som jag är sa jag . det kan ni väl för fan inte göra , då går de sönder .

HUUUR ska vi annars se vilken som håller bäst ?? säger knoll

fattaruväl..............fyller tott i

mot ett sådant logiskt argument hade jag förstås inget svar utan försökte med . ja men DE kommer gå sönder båda två .

de tog ingen som helst notis på min spådom utan började göra upp reglerna på hur duellen skulle gå till . de kom fram till att de skulle slå två gånger var i bordet sen var det den andras tur , tott skulle börja , sen skulle knoll avsluta .

när krutröken lagt sig stod de två kottar med .........man kan säga ..... inte så skjutklara vapen :)
 de kom överens om att det blev oavgjort .........

man kan väl konstatera att pappas spådom gick in :)

full tank

Kategori: Och annat

min gräsklippare har nog gjort sin sista insats , visserligen kostade den gratis ( fick av Henke ) så det är ingen större förlust på så sätt .

kottarna + några grannkottar har lekt bensinmack och tankat i någon form av vätska ( vilken sorts vätska vet de förstås inte ) som blandat med bensin bildar en trögflytande sörja .

efter ca två timmars rengöring  av tank och förgasare var det dags att starta skiten DÅ upptäcker man att startsnöret inte är av bästa kvalitet och går av vid första rycket . knyter ihop snörhelvetet och rycker igen , då går det av på nästa ställe.

vid en optisk granskning av det nyss nämnda snöret upptäcker jag att snörhelvetet var sargat på ett flertal ställen

efter jag tillkallat mig kottarnas uppmärksamhet frågade jag helt pedagogiskt .

va fan har ni gjort med snöret, det går av så fort fan jag rycker i det  ?

knoll förklarar , vi filade lite med den här ( han håller upp en gammal rostig morakniv ) .

men va fan filade ni på snöret för ?

tott tittar på mig som om jag var född igår och tappad bakom en vagn och säger , för den ska gå fortare så klart ......fattaruväl .

då jag absolut inte var på humör för att höra en utförlig förklaring på hur fan gräsklipparhelvetet skulle gå fortare om man filade av snörhelevet stönade jag bara fram .....................men för fan...............jaha , jag får väl fixa en ny gräsklipparjävel då.

då frågar tott .....haru haft sönder den gamla ?

man får väl hoppas att de intresserar sig för något annat yrke än mekaniker eller mackföreståndare . för inom den yrkeskatterogin ser det inte ut som de har en lysande framtid :)

men de hade säkert roligt när de lekte mack :) ................och man får vara glad för att det inte var bilen de tankade och trimmade :)