apachen

Nya ideer

Kategori: Fadäser

Jag har alltid trott att Knoll och Tott "hittar" på sina "bus" mest i oförstånd eller av ren nyfikenhet utan att tänka alls på eventuella följder , men jag får nog börja tänka om på den punkten .

Vi var på bio i går och såg Paddington , en björn som hade en förmåga att klanta till det rejält då och då.
Han lyckades få stopp i toaletten med en översvämning som följd , när han skulle försöka få stopp på det så råkade han få igång duschen samtidigt som han täppte till glipan vid tröskeln .
Resultat : Hela badrummet blev fyllt av vatten .

Paddington satt i badkaret som flöt som en jolle i badrummet , då kommer pappan i huset och öppnade dörren .
Resultat : En gigantisk flodvåg forsade ut ur badrummet och ned för trappan , på denna våg red badkaret med Paddington i .

Knoll och Tott skrattar så hjärtligt åt det hela , när de skrattat färdigt så böjer sig Knoll mot Tott och säger .
- Du Zack , det där måste vi testa .  
- Jaa , det verkar skitkul .
Min spontana kommentar var då , I HELVETE NI SKA .

"Råkar" det bli stopp i toan och / eller det blir någon form av översvämning i badrummet framöver får jag nog börja välja filmer med omsorg ......filmer som inte innebär nya idéer och uppslag för eventuella experiment , jag tycker Knoll och Tott kommer på egna saker så det räcker :)

Som till exempel.
Handlade efter bion , köpte bland annat schampo till kottarna .
Väl hemkommen så började kottarna brottas i soffan ( det gör de ofta ) , det jag inte visste var att de brottades om schampoflaskan .
Kampen pågick för fullt under tiden som jag plockade in matvarorna OCH naturligtvis så åkte lockethelvetet till schampoflaskan av, man kan tro att kampen borde avta då , men icke sa nicke,  är segra eller dö påkopplat kan man inte ta några notiser av eventuella lock .
Resultat : En väl inschamponerad soffa .   

Efter en tid så upptäckte kottarna fadäsen och börjar springa och hämta handdukar, vilket inte undgick mig och pedagogisk som jag är frågade jag .....Va fan håller ni på med nu då ? med en lätt suck efteråt, då jag vis av erfarenhet vet att de antagligen ställt till med något i vanlig ordning.

Inget,svarade Knoll
Vi bara leker lite, säger Tott
Resultat : Även handdukarna var väl inschamponerade .

Man får väl se det så här . Soffan behövde nog tvättas och jag spar in på tvättmedel , för den mängd schampo som applicerats på soffan borde räcka till tre tvättar åtminstone ;)

Kottarna behövdes bara ställas i duschen med kläder och allt.
Fördel : De behöver inte byta till rena kläder då även de blir tvättade i duschen ;) 

Fettisdag = Pappadag

Kategori: Barns dialog

Igår frågade Knoll  mig om vi inte kunde ha en pappa dag .
- Vadå en pappadag ??
- En dag där du bara sitter i soffan och vi tar hand om dig och lagar mat och sånt , kan vi ha det i morgon ?

- I morgon är det fettisdag , då ska man tydligen äta semlor , vill ni ha semlor ?
- Näe , semlor är inte gott ,....... är det fettisdag bara en gång om året ?
- Ja.
- Då gör vi den till din dag pappa.

Tott har suttit tyst och lyssnat på Knolls och mitt samtal , när knoll avslutar sin mening säger Tott .

- Fettisdag ? ! Men ............ DÅÅÅ ä dä ju din da från början ! ! !

Några sekunders mer funderande sen säger han .

-  Tänkte dom på dej när dom uppfinde  fettisdan ??........HUUR visste dom att du va tjock ??

Knoll fyller i ..........Men Zack , det är väl självklart de visste , det syns ju på långt håll ......

Även om ungarna helt omedvetet pulveriserar mitt självförtroende och hackar på min lekamen så är det smällar jag gärna tar........... för nu har jag fått en EGEN DAG :)

Och i frågan om maten så har jag en känsla av att det går åt mer energi att göra rent efteråt än om jag lagade maten själv ;)

Knarkgömma

Kategori: Och annat

Att Thim "Don Knoll " Birgersson / Strömberg och Zack " Tott Demolition Man " Birgersson / Strömberg stundtals är två väldigt kreativa små kottar råder det väl ingen tvekan om , det har deras far ( läs jag ) då och då upptäckt på det mer fysiska planet .
Det har varit allt ifrån 20 - 30 liter vatten på vardagsrumsgolvet och kuddar strategiskt utspridda som öar och sen leka inte nudda havet till vetemjöl på takfläkten och leka se det snöar med sin förvånade far som snögubbe .

Då det inte varit lekar eller experiment där de stått likt Baloo ( djungelboken ) och kliat sig på hakan och sagt .....öööööööh tänkte inte på det .......när jag förmanat dem så har de startat någon form av firma för att inkassera stora pengar där deras far passat ypperligt som försökskanin och lättlurad kund .

Idag har jag gjort en total etnisk utrensning i deras rum allt som var trasigt har slängts och då Tott Demolition Man får härja relativt fritt med sina leksaker så var det nästan 50% av prylarna som inte hade hållit för hans eminenta talang på att göra hållfastighetsprov.
( Hur ungen gör fattar jag inte, är det en sak som BARA går att ta isär i tre delar så lyckas han få den i fyra delar utan någon som helst ansträngning, han bara leker med dem , sen hör man ......PAPPA sätt ihop den här. )

Som den äkta mafiosos Don Knoll är så är det oftast Knoll som kommer på de lukrativa affärsidéerna som sedan utvecklas till ren verksamhet med goda råd från Tott .

Men nu är det nästan så jag börjar tro att Don Knoll har tagit den fria företagsamheten till en helt ny nivå och börjat kränga droger till behövande .
Jag är långt ifrån att vara expert på marijuanan , jag har aldrig sett något , allt jag vet är att det är någon form av torkat gräs/ löv ( tror jag ).

Kottarna har en byrå i sitt rum , när jag drar ut en låda för att leta trasiga leksaker så är lådjäveln fullproppad med gröna torkade löv/gräs eller va fan det nu var.
Helt plötsligt fick jag ett svårt val .............

Ska jag ta 50% av förtjänsten för att hålla käften .................

Törs jag ens nämna att jag upptäckt gömman ?
I maffians värld har folk försvunnit spårlöst för mindre saker.................

Törs jag ens slänga skiten och låtsas som ingenting ?
Risken finns att Don Knoll skickar Tott The Hitman ( Tott har den uppgiften i den lokala maffian , vilket är fullt kompatibelt med Demolition Man ) på mig.

Men en sak är säkert , det ska bli väldigt intressant på söndag att höra Knoll och Totts förklaring på varför i helvete de har en full låda med torkade löv och gräs :)

Men som vanligt så får de det väl till att det är mitt fel att någon stakars fjärilslarv dött som de haft som husdjur ;)